Stressen

Julstressen är ju, trots mångas fasa, ändå faktiskt rätt mysig på något knepigt vis.
Jag tycker inte det är hela världen att missa något paket, glömma leverpastejen till julmiddagen eller missa att posta ett eller annat julkort. Det hör liksom till julstress.

Just nu finns det en stress som jag tycker är svårare att hantera.
Det är full fart på tänderna hos alla tre och alla tre växer så det knakar. Vilket gör också att alla tre är känsliga just nu och de har svårt att komma till ro.
Den här stressen som smyger sig på när någon av dem vaknar på natten, väcker de andra två och jag vet att om tre timmar ringer klockan och jag har en arbetsdag framför mig. Den stressen är tuff! Den tycker jag är tuffare än julstress.

Man sätts på prov och tålamodet testas till max.
I dessa stunder, när alla tre kör järnet tänker jag, vad mycket enklare allt hade varit om vi under detta första år hade varit tre, om nån av oss kunnat klonat sig :). Det är stressande att inte kunna ge Angcelo, Dagny och Florence lika mycket av den närhet som behövs i dessa situationer.

– Undra om det är någon person från socialtjänsten i Gävle som läser min blogg? :)
– Kanske tycker de att vi har ett fint hus och en fin bil så någon hjälp behöver absolut inte vi!

Tänk om man kunde vara miljonär i tid!

Just nu ska jag, kan jag, faktiskt inte klaga. Mormor Viveka var och hämtade tjejerna igår och Pernilla och jag fick uppleva hur det känns att ha ett barn hemma.

Så roligt att reflektera över vårt beteende i efterhand. Båda två satt med Angcelo. Vi lekte, busade och åt tillsammans. Dock fick vi precis lika lite annat gjort som när vi har alla tre hemma. Jag tror det är så enkelt att man anpassar sig och att det i vissa lägen är lika tidskrävande med ett barn som med trillingar. Intressant! :)

Idag skall jag ge mig in i julstressen en stund och har som mål att jag inte missar de sista klapparna. Och absolut inte leverpastejen. Sen kan vi ju skicka julkort till alla er läsare här på bloggen. :)


Foto: Emmas fotostudio

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *