Nya tider, igen

Allt går så fort.
Det känns att det är ytterligare en ny fas vi är på väg in i. Angcelo, Dagny och Florence racar runt i sina gåstolar och alla saker som är i deras närhet vill de utforska och helst av allt ta med sig.

Angcelo som för tillfället har den bästa tekniken i gåstolen följer mig eller Pernilla vart vi än går.  Det är en märklig känsla, att dom där små krabaterna som vi satt med på neonatalen för 7 1/2 månad sedan nu springer runt med sina gåstolar, förstår vad de heter och kan komma till mig när jag ropar på dem. (Okey kanske inte varje gång jag ber dem komma, men ändå… :D)

Pernilla och jag tycker det skall bli så skönt med den här nya fasen. Att de börjar förflytta sig själva ser vi bara som roligt och skönt för oss.
Många säger att om ni tycker den här perioden som passerat har varit jobbig, vänta då bara tills att de börjar krypa och riva i saker.
Just nu springer jag så mycket hellre och passar på dem än att hela tiden bära runt på dem. Jag är så glad att bära-perioden snart är förbi och vi står inför nya utmaningar.

   
 Något som också har förändrats väldigt mycket är sömnen för våra tre.
Angcelo sover allt som oftast hela natten. Ibland lägger han sig på magen med händerna bakom kudden och ser exakt ut som jag. Det är så underbart och roligt att se!
Även Florence sover sig genom natten då och då. Dagnys mage är fortfarande känslig och hon vaknar ännu och är hungrig vid 02-03-tiden och 05-tiden. Men snart är även hon en stor tjej.

Förra veckan började vi med att ge barnen två mål barnmat istället för ett och jag tror faktiskt detta har stor betydelse för deras sömn. Sen undrar jag var all mat tar vägen i de där små kropparna. De mängder de äter i förhållande till deras kroppsstorlekar känns ju helt orimligt. Men jag antar att det ska vara så, och jag har det hellre så än att de äter för lite.

Idag har vi en lite molnig, men varm dag i Gävle.
Havet ligger stilla och vi har precis fått ihop frukosten framför morgontv:n.
Våra planer är att dra cirkusen mot IKEA för att kika på lite saker som också symboliserar den nya fasen i livet.

Pottor, barnsäkringar för köksskåp och grindar till trapporna är något som finns med på inköpslistan. Det känns som inköpslistorna bara blir längre och längre och alltid gånger TRE :)

Måste ju bara visa er den här sköna bilden när Dagny orsakar trafikstockning i vardagsrummet 😉 

  

3 Comments

 1. maria

  Minns när jsg såg er på sjukhuset när ni precis fått era små. Känns som igår och nu är de så stora. Är så glad att allt gått bra för er på alla sätt och vis. ?
  Doris får nog ta körlektioner med gåstolen eller är ni verkligen säkra på att det var hon som körde fel? ?
  Helt underbara barn har ni fått i alla fall.

  • Trilogin

   Ja det känns overkligt när man tänker tillbaka på den tiden :)
   Haha, vi får sätta upp små vägmärken snart så det inte blir några allvarliga krockar 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *