Många fina stunder och många… stunder

Natten var fylld av åska och regn och jag tror faktiskt barnen blev något oroliga av det.
Vi fick en solig stund på morgonen, men nu är regnet här igen. Vilket gjorde att jag fick en stund till att fundera och reflektera.

Jag har skrivit det tidigare och jag gör det igen.

Att ha ett eller flera småbarn tar på krafterna. Det finns så många stunder då energin är noll och tålamodet balanserar på gränsen till vansinne.
Vi hinner knappt med varandra och att planera och göra något roligt känns ibland som om det bara blir mer jobb. Att se barnen som söta små barn hela tiden är omöjligt.
Sen vet jag att det finns andra som har det så mycket svårare och tuffare än oss.

Jag minns såväl när jag läste om den kvinna som blev ensamstående med trillingar och hon sa att hennes liv var förstört. Jag kan förstå henne, sen är kanske jag inte tar hennes val att uttryck sig i försvar. Men att vara ensam med tre mindre barn 24 timmar om dygnet är jag helt säker på att ingen människa (eller barn) mår bra av!
Ja, jag skulle kunna prata om detta i timmar och jag skulle kunna skriva om många stunder och tillfällen då det är som jobbigast. Men för mig är det inte viktigt. Det är de glada och härliga stunderna som räddar oss. Det är också de stunderna jag vill ha kvar minnena från.
Allt det andra kommer jag minnas ändå.

Att vi för tillfälle befinner oss i Spanien är jag så glad över och visst är det härligt med sol och bad.
Men poängen med denna resa för oss var att bara få komma iväg och byta miljö. Atr inte vara hemma i huset och allt är sam-samma hela tiden. I och för sig så kanske det hade räckt bra med några dagar i fjällen eller något lite enklare, men dessa veckor har varit och är otroligt sköna och ger stor energipåfyllnad.

Jag ser också att våra barn mår bra av detta. Jag tycker de har växt så mycket och och de har lärt sig så många nya saker. Kolla här som exempel: Gänget är ute och torrsimmar och jag är så imponerad av Dagnys teknik att crawla. ;D

Torrsim på högsta nivå !

Tänk hur många sådana här roliga stunder vi kommer få se och vara med om och tänk alla roliga frågor och påståenden vi kommer få höra, när det sjunger i duschen, pratar ”Engelska” eller frågar hur man gör barn? Dessa barn är absolut det tuffaste, men bästa som hänt mig!

Dessutom är det måndag och en ny vecka med en massa möjligheter står framför oss… :)

Förresten håll utkik här på bloggen nu i mitten eller slutet av oktober!
Då får vi, förhoppningsvis, presentera det största och roligaste i trilogin.se’svoch bloggens historia. Det ska bli så roligt!

Ha en fin måndag!

 

En nyfiken Florence och mamma myser i regnet.

 

2 Comments

 1. Mikaela (mikaaaelaa på instagram)

  Gud jag förstår verkligen att det är tufft! Jag känner precis som ni att det finns stunder då man verkligen inte känner att det här så härligt med små barn och vansinnet känns väldigt nära. Jag slås också av att du skriver att det finns dom som har det värre och det får mig att fundera över varför man aldrig bara får tycka att det är jobbigt utan att samtidigt behöva vara tacksam för det finns de som har det ännu värre. Vår BVC sköterska har tex från början sagt till oss att det absolut inte behöver vara extra jobbigt med tvillingar och det kan vara jobbigt med ett barn. Vad hjälper det oss att andra har det jobbigt också när två barn skriker och är ledsna och man bara har en famn? I vissa fall är det en väldigt skillnad på hur många barn man har. Aja jag vet inte vart jag vill komma med dessa funderingar mer än att jag tycker att det är lite konstigt. Kanske hör det ihop med jante?

  Hoppas att ni känner att ni får lite ny energi där nere! Ha en fin dag!!

  • Trilogin

   Du har helt rätt och det kan absolut vara så att det ligger lite ”jante” över det.

   Vi njuter så mycket det bara går och förhoppningsvis har vi lite extra krafter inför hösten hemma :)
   Hoppas allt går bra för er och ta hand om familjen.
   Nu kämpar vi på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *