Kanske ett tips för dig!

Som ni kanske läst tidigare så har vår lilla dotter Dagny mjölkproteinallergi.
Ni andra föräldrar som har barn med samma besvär vet säkert också att den mjölkfria vällingen inte alls ger samma gräddigasmak eller känns lika matig som den med mjölk i.

I vårt fall vill inte Dagny inte gärna äta den mjölkfria vällingen tills att vi blandade den med en del havredryck.
Havredrycken har gjort succé och Dagny slurpar i sig sin välling med nöje. :)

Vardagen blev betydligt enklare!

  

6 Comments

 1. Jenny

  Vi har haft två barn med (bland annat) mjölkproteinallergi, och fick tipset att reda med lite maizena eller liknande. Det fungerade också bra, men det låter enklare att blanda med havredryck!
  Nu är yngsta drygt fem år och allergin håller sakta på att ge sig. Mjölk i små mängder fungerar, och det är jätteskönt!

 2. En annan Jenny

  Vi har märkt samma sak, mjölkfri välling med havredryck blir mycket godare.

  Ville dock bara påpeka att de ekologiska varianterna av havredryck tyvärr inte brukar vara kalcium- eller D-vitaminberikade. Kan vara bra att hålla koll på när hon blir äldre, så att man inte räknar havredrycken som mjölkintag. Men förhoppningsvis växer ju allergin bort :)

 3. Anita

  Snälla plugga igen eluttaget i hagen innan det händer en olycka. Fanns förr i plast som man sedan kunde avlägsna med en sugpropp.

 4. jessica

  Hejsan! Vi har också en dotter med Mjölkproteinsallergi. När hon var i vällingåldern kokade jag havremust till henne. Istället för stt koka den med vanlig mjölk kokade jag den på havredryck eller sojadryck. Väldigt smidigt, gott enligt henne och väldigt ekonomiskt jämfört med mjölkfri välling. Utbudet på mjölkfria produkter ökar ju hela tiden och både jag och dottern blev väldigt glada när vi häromdagen hittade en chokladjulkalender med mhöljdes choklad häromdagen! :)

  • Trilogin

   Tack för ett tips Jessica! Vad roligt med julkalendern. Det är så tråkigt när Angcelo och Florence kan smaka av oss och Dagny inte får pga hennes allergi. Alla sådana där saker som kan göra att hon inte behöver känna sig annorlunda är så bra!

   Trevlig helg!

 5. Lina

  Vi fick tipset av vår dietist att inte används den ekologiska havremjölken då den inte får vara berikad av tex. D-vitamin och kalcium.

  Det finns också välling gryn från nestle som man kan blanda med valfri mjölk. Det står dock på förpackningen att den kan innehålla mjölk så det beror på hur känslig barnet är!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *