Fredagsanalysen

Äntligen fredag!
Det kan väl inte finnas någon som inte gillar fredagarna :)
Just idag hade vi faktiskt extremt grått och tråkigt i Gävle och man fick inte alls den här riktiga fredagskänslan som kan komma när det är värme i luften, solen skiner och man lämnar en bra vecka bakom sig.

Den här veckan har varit galen på alla fronter, arbetet och hemmet har liksom gått i ett och inte en stund till andrum. Det har varit allt från viktiga beslut till att skicka bajsprover till barnläkaren. Iofs också en väldigt viktig sak.

Med all den här hetsen som varit i veckan kom jag och fundera lite över situationen, kanske lite märklig fundering men ändå ganska relevant.

Är det inne/en trend att alltid ha fullt upp?
Är det på något sätt fult att inte vara lite stressad och ha kalendern fullbokad? Anses man som oseriös om man skulle ha en lugn stund på arbetet eller i familjelivet?
När jag frågar en kollega, vän, eller någon bekant om hur det är så säger 95% av dem att det är så sjukt mycket att göra och att man inte hinner med. Har man inte fullt upp på jobbet så är det kaos hemma och man ska hit och dit med allt och alla.
Ibland när jag själv känner så och jag känner att det är för mycket i kalendern så skriver jag alltid ner sakerna och försöker strukturera och prioritera det viktigaste först och vissa saker till och med inte behövs göras. Ofta visar det sig att det egentligen inte är så mycket. Av någon anledning stressar jag upp mig själv i onödan. VARFÖR? – Bra fråga!

Jag tycks mig se mer och mer hur vi själva skapar den här stressen och jag tror även det har blivit någon form av trend i att alltid ha en lite småspringande stil och vara stressad. Kan det vara så?

Om det är så, kommer jag hoppa över den trenden och trotsa  trendsättarna med lugn och harmoni i livet.
Nu vill jag slå ett slag för lugnet och stillsamheten :)
Nu är det fredag och efter en springande, stressade vecka. Nu ska jag njuta extra mycket av helgen.

Jag tänker sätta mig (när barnen somnat) och läsa på inför helgens V75 omgång. Ett glas vin och en riktigt god köttbit tillsammans med P är lika välkommet som HÄRLIGA FREDAGEN!

Här kommer också länken till V75-systemet. Klicka och scrolla ner till lag TRILOGI. Det är lite nytt nu när ATG har tagit över :)
https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575

img_6248.jpeg

Trevlig helg!

3 Comments

 1. amanda

  Det här stämmer så väl!! Jag har funderat på det här massor av gånger.

  Mitt och min älskade sambos ”mission” brukar vara att lova oss att stanna hemma hela helgen. Barnen älskar faktiskt (konstigt nog!?) det..

  Det är en svår, men skön och bra grej! Det resulterar till att barnen plockar fram gamla leksaker de inte lekt med på länge, vi får sitta ner mer.. Å så bäst av allt att laga mat länge, kolla på mysiga filmer och få ro.
  Det tar längre tid än vad man tror att ”koppla ner” som vi brukar säga.

 2. Anna N

  Hej, har aldrig kommenterat här, men brukar gärna kika in då och då.
  Jag tror som du, det är trendigt att ha fullt upp, ena stunden bild från barnens träning eller dyl. Och så pausas det ibland med perfekt upplagd mat, ”myyys..” ?
  Alla gör som de vill.
  Tack för att du belyser detta och att du delar en bild från avslappnad max-middag! ?

  • Trilogin

   Vad roligt att du kände lika :) Jag är helt övertygad om att vi triggar igång stressen och hysterin om en perfekt vardag själva. Jag tror det behövs fler Maxmål och effektiva lösningar för vardagen i bloggvärlden och på sociala medier. Jag kan förstå de som gör allt det fina för att inspirera och tipsa men hos oss finns det varken tid eller kraft för det. ? Roligt att du läser! ?
   Ha en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *