Tack för den här tiden!

Nu är det dags.

Dags att känna på en annan typ av vardag.
En ny vardag som vi måste vänja oss med, en ny vardag som måste fungera och en ny vardag som hela familjen skall trivas med. Om det är rätt och fel vet jag inte. Det enda jag vet är att det känns bra så här långt

Måndagen och tisdagen har bestått av arbete för både mig och Pernilla.
Det är med blandade känslor vi trappar ner på föräldraledigheten för att köra igång med arbete mer frekvent.
Både Pernilla och jag, innan barnen kom, placerade arbete överst på våra prioriteringslistor. Vilket i sin tur har gjort att många tankar och funderingar angående föräldraledigheten har funnits hos oss.

När barnen kom var det inget snack om vad som hade högsta prioritering!

Barnen och familjen
är det absolut viktigaste för oss. Men vad är vi och gör vi utan våra arbeten?

Som ingenjör i konsultbranschen, men kanske framförallt med Pernillas roll som VD, är det inte helt optimalt att vara föräldraledig. Men ändå var att vara hemma med barnen ett självklart val för oss.
Vi har nu varit hemma tillsammans i drygt nio månader.
Om sanningen ska fram, den trista sanningen, så är våra föräldradagar snart slut. När båda två har varit hemma samtidigt försvinner dagarna oroväckande snabbt.
Vi har kunnat varit hemma tillsammans på heltid ett tag till, men för att överhuvud taget få några dagar kvar att att vara med barnen även när de är lite äldre, så kommer både jag och Pernilla att arbete några dagar per veckan framöver.

Hur känns det då efter de två första arbetsdagarna?
Det är kanske fult att säga, men det känns bra.
Det är känns bra att träffa kollegor, att aktivera och stimulera tankar och att få en annan sorts inspiration. Och inte bara kämpa mot sömnlösheten och krypa på golvet med barnen.

Både jag och Pernilla tror vi kommer att hitta en bättre balans i vardagen och att komma hem till våra små älsklingar efter en arbetsdag ger mig den härligaste och varmaste känslan jag haft på länge. Leendena när de ser oss komma innan för dörren är oslagbara!

Jag är så glad att vi tagit detta beslut och det påminner mig om hur mycket jag gillar mitt jobb, men framförallt också hur mycket jag älskar min familj och mina barn.

Det känns bra att ta ett steg in i en gammal vardag i ett nytt liv.

Tack för tiden som varit. Nu blickar vi framåt i en annorlunda sorts vardag.

IMG_7958.JPG

3 Comments

 1. ida

  Hej!
  Vad underbart att ni hittar det som passar er familj bäst!!
  Jag undrar vem som tar hand och barnen när ni jobba?
  Har man möjlighet att få barnomsorg tidigare.
  Med vänlig hälsning,
  Ida

  • Trilogin

   Hej Ida!
   Det är barnens mormor och hennes syster som passar dem. Vi har tur som får den hjälpen :) Gällande förskola så vet jag inte om barnen kan få börja tidigare. Våra barn kommer börja vid ca 14 månader.

   /V

 2. Sanna

  Vi gjorde så att vi jobbade halva veckan var från att tvillingarna var 1 år. Det funkade otroligt bra med våra jobb, då jag är sjuksköterska och sambon utvecklare. Vårdnadsbidraget räddade oss. Det var också skönt att få komma hemifrån lite och prata med andra vuxna och använda hjärnan lite 😉

  Föräldraförsäkringen är fin, men tyvärr väldigt missgynnande för oss flerbördsföräldrar. Toppen att ni kan få hjälp att föräldrar och syskon, det är något som vi saknar mycket.

  Önskar er lycka till med förskolan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *